Gdy w szafce przybywa rozmaitych przypraw, można pogubić się wśród tych wszystkich torebeczek i nietrudno o bałagan. Aby uniknąć sytuacji, w której okazuje się, że niepotrzebnie otwarte są trzy opakowania bazylii i nie mogę znaleźć słodkiej papryki - a przecież ostatnio gdzieś ją widziałam - zaczęłam zbierać słoiczki po przecierze pomidorowym, by wreszcie zgromadzić ich odpowiednią liczbę i umieścić w nich przyprawy. 
Miło byłoby móc rozróżniać je nie tylko po zapachu, więc przygotowałam etykietki, które możecie pobrać poniżej. 
SPIS ETYKIETEK
- - bazylia
 - - chili
 - - curry
 - - cynamon
 - - czosnek
 - - gałka muszkatołowa
 - - gorczyca
 - - goździki
 - - imbir
 - - jałowiec
 - - kminek
 - - kurkuma
 - - liść laurowy
 - - majeranek
 - - oregano
 - - papryka ostra
 - - papryka słodka
 - - pieprz
 - - tymianek
 - - ziele angielskie
 - - zioła prowansalskie
 
ponadto:
- - przyprawa do mięs
 - - przyprawa do kurczaka
 - - przyprawa do ryb
 - - przyprawa do grilla
 - - przyprawa do piernika
 - - przyprawa do grzańca
 
POBIERANIE
Etykietki są przygotowane do drukowania na papierze formatu A4. Użycie kartki samoprzylepnej będzie dodatkowym ułatwieniem, ale nie jest konieczne ;). Serdecznie zachęcam do pobrania i sprawienia sobie słoiczków z etykietkami.